Egy születésnap margójára

Édesapám februárban ünnepelte születésnapját. (Álljon itt ezért egy nagy HURRÁ!) 🥳
Rendkívüli naphoz csodás torta 🎂 is dukál természetesen. Sajnos a kedvenc szolgáltatóm szabadság miatt nem tudta vállalni a megrendelés teljesítését, így kénytelen voltam máshol rendelni. Telefonálások és több cukrászda felkeresése után jöttem rá, micsoda párhuzam van a tortarendelés és a marketingfeladatok (pl. honlapkészítés, grafikai munkák stb.) megrendelése között.
Az első, amit látunk a torta vagy épp honlap kiválasztása után, hogy x forintba kerül. Aztán jönnek az extrák. Ha cukormentes tortát szeretnél, feláras. Ha nemcsak cukormentes, hanem tejmentes tortát szeretnél, még további díjat kell fizetni. Nem is beszélve a kiegészítőkről: gyertya, tűzijáték, doboz stb. Ugyanez pl. a honlappal kapcsolatosan: egy oldal elkészítése (egy főmenü és egy almenü, 5 db kép, max. egy órás munka) után szembesülhetsz azzal, és ha nem kerülte el a figyelmedet az apró betűs rész, hogy további súlyos óradíjakat fizethetsz a módosításokért. Amennyiben neked mégsem elég a fent leírt névjegykártya típusú weboldal, nézd meg ugyanezen az oldalon a többi csomag tartalmát és az ezekhez tartozó összeget. Máris árnyaltabb a kép, igaz?
Nézz jól szét a neten, a marketing szakma is felhígult. Ismerjük a mondást: Magyarország nemcsak 🔟millió focirajongó, hanem 🔟millió marketinges országa is.
Odafigyeléssel biztosan megtalálod a korrekt áron megfelelő értéket kínáló szakembert/vállalkozást. Kérdezz, kérdezz, kérdezz, hogy pontosan tudd, mire számíthatsz a pénzedért.
Ne dőlj be az olcsó árnak, mert a végén egy szépen díszített Eszterházy torta helyett ehetsz diós pitét. Az is finom, de tényleg erre vágytál?